Søren og jeg,  Marianne, bor lidt udenfor Hirtshals, i Kjul, på et lille landsted sammen med vores 2 hunde Frida og Eldur. Vores voksne børn er flyttet hjemmefra, vi har 4 børnebørn og 1 bonus-barnebarn. Hundene elsker når vi får besøg, så kan der både klappes, leges og trænes 😀

Vores første Islandske Fårehund, Darri, fik vi som en 1,5 år gammel omplaceringshund i 2002. Så det var ved et tilfælde at racen naglede sig fast med hud og hår i vores hjerter.  

Darri blev godt 13 år gammel, og måtte sendes herfra med blødende hjerte pga lungecancer.

I 2014 får vi Eldur hjem. En rigtig sød krudtugle, som er blevet til en meget rolig fyr, med dejligt temperament og sind. Han elsker at jage fugle i haven, gåture, bade i havet og vores Rally træning med udfordringer til krop og hjerne.                                                                                                  

I 2016 får vi Frida hjem, en lille krudtugle også med et dejligt temperament og sind. Frida er  en mere aktiv hund, hun løber altid derud af. Hun elsker at jage fugle i haven og på stranden,  gåture, bade i havet og Rally træning.

De er begge en meget stor del af os og vores hverdag. De nyder at være sammen med os inde som ude, på daglige ture og ferier og er begge nogle hygge-kæle-fise 😍 og hilser venligt på dem vi møder på vores vej.

De er begge vant til - og gode sammen med børn og andre hunde. Vi møder dagligt får og heste, rådyr og ræve mm på vores gåture. Vi går mange skønne ture, især ud fra hvor vi bor, da det er tæt på både skov og strand.                                                                                                            

Jeg har gået til hvalpetræning med både Eldur og Frida, som jeg mener er et must, når man anskaffer sig en hvalp. Der udover har jeg gået til Lydighed med Frida, og nu går jeg til Rally - lydighed med begge mine hunde, som jeg holder lige så meget af som de gør. Her får de fysisk aktivitet, samtidig med at de bliver brugt mentalt og holder en god kontakt med mig – og omvendt 😉                                                                                                                  

Den Islandske Fårehund elsker at arbejde - at blive brugt både fysisk og mentalt.

 

Vi er medlem af:

Islandsk Fårehundeklub

Dansk Kennel Klub (DKK)

Danmarks Civile Hundeførerforening (DCH)

Marianne har gennemgået DKK Opdrætteruddannelse